Montag, 19. Februar 2018

Miqtë e mi të mirë


Haxhi MUHAXHERI

MIQTË E MI TË MIRË

Askush i ka miqtë e mirë si unë – Ata...
kanë pamje engjëllore – shkëlqejnë
kujdesen për mua dhe gjërat e mia
për plugun – për arën – për farën...

Për shëmbull... Miqtë Gj – Sh e disa tjerë
merren gjatë me historinë e dhomës 21
se duan ta kuptojnë patjetër ç'ndodhi aty
që mandej t‘i bien fyellit njëtrajtshëm

E miku që e ka sëmundje të duket
sheh ëndërra shtratit – përjarget
n'ag i thërret jerm Perëndeshës
në emërin e saj të parë e të dytë

Askush nuk i ka miqtë më besnik se unë
ata më duan edhe më shumë se veten
më shumë se atdheun – më shumë se zotin
sa brekët e shqyera të një prostitute

30 janar 2018

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen