Montag, 19. Februar 2018

Daullet e turpit


Haxhi MUHAXHERI

DAULLET E TURPIT

Sot – horrat me kollare e plisa të bardhë
si për çdo përvjetor - do të vendosin lule
dhe të bëjnë foto tek shtatoret e heronjëve

Sot – do ta kremtojmë lindjen tënde Kosovë
bashkë me ata që t‘kafshuan deri n'palcë
damarët t’i gjymtuan e diellin ta qorruan

Sot – do ta festojmë ditëlindjen Ty Atdhe
tok me kopilat që Gjegjin duan ta dëbojnë
historinë ta vrasin – Flamurin ta ndalojnë

Sot – do të këndojnë e të gëzohen – o Nënë
se po i varrosin ëndërrat e bijëve tu dëshmorë
dhe qiellit ia plagosin shqiponjat n‘fluturim

Sot – do të bien fort daullet e turpit
do të çirren – të çirren e të çirren maskarenjtë 
dhe Lirisë kanë për t’ja nxjerr dhëmbin e syrit

17 shkurt 2018

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen