Montag, 11. Dezember 2017

Në këmbë

Nga Haxhi Muhaxheri

Kur njeriu është në këmbë,
botën e ka vështirë ta shikoj 
ulur apo në kokërr të shpinës.

Lum ai që shtigjeve të blerta
ngarend mbi këmbet e veta varur,
yjet, qiellin e zotin më afër i ka.

Miq, ruani këmbët...,
si kokën mbi jastëk ti mbani!
Të mos ju tradhëtojnë 
e jetën ta bëni mbi to kalëruar!

Kur njeriu të jetë në këmbë,
me valet e detit, rrezet e diellit, 
fluturat e pranverës loz valle
dhe ngritet rrëmbimthi 
sa herë të jetë rrëzuar. 
Lum si ai...!

11. 04. 2016
(E pa redaktuar)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen