Sonntag, 17. Dezember 2017

Dasma e poetëve

Përplot me krushq 
Ishte dasma e poetëve
Po vargjet keqas ishin sëmurë
Për mungesë oksigjeni

Aty fryma të zihej

Nga aromat e përziera të parfumëve 
E gazërat që vinin furishem
Nga gogësimat e dollibashëve

Rrethin ngushtuar e kishin

Dylberet e përvuajtur
Me çantat e tyre plot libra të trashë
Ku fjalës vrarë ia kishin bukurinë

Të mira ishin vetëm kollaret e gopçarëve

Që xhepat mbushur kishin me viagra
Dhe palltot e zonjave të harlisura
Me gjurmët e fshehura të moshës

Koblenz, 25 nëntor 2017

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen