Freitag, 19. Januar 2018

Liri dhe dashuri

Haxhi Muhaxheri

LIRI DHE DASHURI

Liri është – përnjëmend Liri
Kur djeg rrobat e turpit
e nga maja e Kullës së Babelit
botën e shikon lakuriq!

Guxim e Liri zemre është
ta vrasësh frikën –
edhe para Zotit 
dhe lirshëm të thuash:
– Perëndeshë… të dua!
    
Dashuri është edhe Liria 
kur mbi gjoksin e të dashurës,
me maje gjuhe –
vizaton hartën e atdheut!

Liri... o sa Liri është 
kur ndonjëherë – 
bash për pikën e qejfit
e me lezet shpirti
i thua edhe gruas – ik!

Dhjetor 2017

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen