Samstag, 17. Januar 2015

Engjëll apo djall


ENGJËLL e quajtën
Tha: "Jam vet djalli"
Të gjithë ia kthyen shpinën
Ai u bë një me errësirën
Vetetima erdhën prej qielli

DJALL i thanë herën tjetër
Ai ndryshoj formë dhe tha: 
"Jam i dërguari i perëndisë"
Njerëzit ikën të lemeritur
E shekujve filluan rrebeshet

Dhe kurrë nuk u mor vesh
Në ishte engjëll apo djall
Herë shfaqej krejt i zi
E herë me lëkurë të bardhë

Haxhi Muhaxheri, 16 janar 2015
________

Komente në Facebook

Gjon Rroku:
E thjeshte ne te lexuar, e thell per mesazhin qe percjell. A mos njerzit jane te "denur " te mos marrin vesh se kush na drejton: "engjulli apo djalli".

Hamit Taka:
Vete zoti shfaqet me dy fytyra: per dike engjell, ne pergjithesi per te keqinjte dhe per disa djall, ne pergjithesi per te miret.

Engjëll I. Berisha:

Njeriu, ne kete vorbull, nuk behet dot nje. Po ndahet ne dy figura, dy fytyra, dy veprime, dy, tri, njeqind ndjenja. Ndarja eshte ne thelb, ne njeqind cope. Kjo e tjeterson njeriun. Nuk eshte me njeriu, eshte gjithçka, siç e keni thene ne poezi, por vetem njeri nuk po mbetet. Te lumte per poezine poet.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen