Freitag, 21. März 2014

Shqipëria

 Poezi nga Haxhi Muhaxheri
Ishte nuse
që ia kishin zili perënditë
Nga shkëlqim i nurit të saj
dritë merrte edhe dielli
Kahmot e lakmonin
kodoshet e Olimpit
Ajo nuk jepej
ajo nuk merrej
Mallkimin ia varë në qafë
E trupin ia gjymtuan
Atëbotë
Kur Europa qeverisej nga djalli
21. 03. 2014


Komente:

YMER NURKA, shkrimtar
Me domethenie artistike. Nje ravijezim metaforik, i fatit te Shqiperise sone. Kam dyshim, se djajte qeverisin edhe sot Evropen, edhe pse jane me diplomate dhe te rafinuar. Vargje qe sfidojne mediokritetin e te ashtuquhajturave pena kombetare.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen